Cases

Schoeller Plast har gennem projektet ”CØ-SMV” fået udviklet en cirkulær forretningsmodel. Igennem forløbet fik de gennemført et 360 graders review af deres produktion og arbejder i dag videre med REMA 1000 om at erstatte plastposer med foldbare og genanvendelige indkøbskasser.

Den konkrete CO2 besparelse ved at gennemføre de foreslåede interne ressourcebesparelsesindsatser blev beregnet til 1.246.861 kWh svarende til ca. 125 tons CO2/år.

Schoeller Plast arbejder i dag videre med udviklingen af genanvendelse indkøbskasser med REMA 1000. Deres løsning handler om at erstatte REMA 1000 plastposer med foldbare indkøbskasser, som kan genbruges. En fuld implementering af løsningen vil kunne spare et årligt plastforbrug til plastposer på 1.150 tons/år i REMA 1000 butikkerne.

CØ-projektet har:

  • Givet Schoeller plast overblik over deres potentialer i produktionen for at ressourceeffektivisere og givet konkrete forslag til aktiviteter/investeringer med en kort Roi.
  • Bidraget til udviklingen af et kommercielt samarbejde med en konkret supermarkedskæde – REMA 1000.
  • Givet data og værktøjer til at vurdere miljøeffekter ved recycling/closed loop, hvilket understøtter deres salgsarbejde.
Image

 For at komme i betragtning til at deltage i  et forløb skal du indsende en ansøgning. 

Ansøg

Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder.