Belle Carpets & Rugs vil få bæredygtige kvalitetstæpper ind på de danske kontorer

I forløbet Grøn Cirkulær Omstilling har Belle Carpets & Rugs fået lagt en grøn plan, der skal få virksomheden til at vækste. Orientalske tæpper skal udskifte standard smudsmåtter hos kunder, det vil mindske kundernes klimaaftryk på den lange bane.

Belle Carpets & Rugs arbejder med håndknyttede tæpper fra orienten. De sælger og tilbyder reparation og vask af tæpperne til både private og virksomheder. Tæpperne er af høj kvalitet og er håndknyttet i uldgarn, der typisk er hånd-spundne og farvet med naturfarver. Tæpperne har en lang holdbarhed i op til 20-30 år.

Rådgivervirksomheden Milestone Pro og Lifestyle & Design Cluster har i seks måneder været med på sidelinjen og hjulpet Belle Carpets & Rugs med at undersøge deres ressourceforbrug og nye cirkulære muligheder.

Orientalske tæpper skal mindske virksomheders CO2 aftryk

I GCO-forløbet har Belle Carpets & Rugs undersøgt tæppernes ressourceforbrug, der peger på, at der blot efter nogle år er miljømæssige gevinster at hente. Som bonus er tæpperne æstetisk smukke og nemmere at holde end smudsmåtter.

”Vi ønsker at gøre virksomheder opmærksomme på, at der ligger grønne muligheder lige for fødderne af os alle, som vi blot skal udnytte.” Fortæller Martin Munkholm Indehaver af Belle Carpets & Rugs .

Han ser tæpperne som en nem måde for virksomhederne at reducere deres Co2 forbrug, samtidig med de får et æstetisk smukt alternativ til smudsmåtten. De har gennem GCO-forløbet udviklet dokumentation, som de kan videregive til potentielle kunder. I forløbet har de også arbejdet med en idé om at lease tæpperne til virksomheder, som et alternativ til smudsmåtter.

I GCO-forløbet fik Belle Carpets & Rugs undersøgt sit ressourceforbrug og cirkulære forretningsmuligheder, som gør, at de nu sikkert, kan indtage det nye marked og skabe grøn vækst.

www.belle-rugs.dk

Image
For at komme i betragtning til at deltage i et forløb skal du indsende en ansøgning.
Ansøg
Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.