Faaborg Pharma: Hjælp til grøn omstilling med højt tempo

faaborg_pharma_case

Faaborg Pharma er netop gået i gang med den bæredygtige udvikling og erkender, at hjælpen udefra er uvurderlig.

– Som mindre virksomhed havde vi aldrig selv formået at finde den rette bæredygtige vej. Og vi ville slet ikke kunne gøre det i det tempo, som vi nu lykkes med.

Sådan siger Sten Grønved, direktør i Faaborg Pharma, der ligesom mange andre fynske virksomheder får hjælp fra Erhvervshus Fyn til at lykkes med grøn omstilling. Virksomheden er bl.a. kommet med i projektet Grøn Cirkulær Omstilling og har fået 90.000 kr. i medfinansiering til den grønne vej.

– Det er en fantastisk ordning, hvor vi får en ekspertise ind, som vi ikke har in house. Vi får en meget konkret gennemgang af hele vores virksomhed og en plan for, hvor vi skal sætte ind for at blive bæredygtige, siger Sten Grønved, der har 20 medarbejdere.

De første plusser
Faaborg-virksomheden, som laver hudplejeprodukter til apotekerne, er gået ind i den bæredygtige udvikling med stor entusiasme.

– Vi ønsker at gøre en forskel for vores planet, men når det er sagt, så er jeg ikke et sekund i tvivl om, at bæredygtighed bliver et krav fra forbrugere og samarbejdspartnere, siger Sten Grønved og fortsætter:

– Det vigtige for os er, at bæredygtighed ikke blot er pæne ord, men konkrete tiltag.

Sparring og finansiering
I den indledende fase har Faaborg Pharma fået solid støtte og gode råd fra erhvervshusets forretningsudvikler Palle Mathiasen. Det betyder bl.a., at de nu er i gang med at overgå fra naturgas til fjernvarme.

De næste skridt er, at der skal kigges rundt i alle led af forretningen. Det gælder alt lige fra råvarerne og leverandørkæden til ressourceforbrug og emballagevalg i produktionen.

– 90.000 kr. i medfinansiering til vores grønne omstilling er et godt rygstød i forhold til at få skabt den udvikling, som vi ønsker, siger Sten Grønved, der nu får chancen for at blive en af pionererne inden for sin branche.

www.faaborgpharma.dk

www.ehfyn.dk/case_faaborg_pharma

Image
For at komme i betragtning til at deltage i et forløb skal du indsende en ansøgning.
Ansøg
Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.