Lobe vender bøtten på hovedet for at kickstarte den cirkulære omstilling

I Lobe Malerfirma står bæredygtighed og cirkulær økonomi højt på dagsordenen. Derfor har de sat fokus på at effektivisere deres brug af materialer og reducere energiforbruget generelt i virksomheden.

Over et halvt år har direktør og stifter Patrik Lobe samarbejdet med rådgiver Helene Haas-Madsen fra Empiricom om at udvikle en ny grøn, cirkulær forretningsmodel, godt understøttet af projektpartner Gate 21. I forretningsmodellen stilles der skarpt på en holistisk omstilling af virksomheden via fire tiltag: Bæredygtig maling, miljøvenlig afdækning ved malerarbejde, bæredygtig vognpark, og cirkulære tekstiler i arbejdstøjet.

Forretningsmodellen udarbejdet med Empiricom anbefaler, at Lobe fremover bruger malerspande af 50 procent genbrugsplast fra leverandør Beck & Jørgensen, samt at virksomhedens malere i den daglige kontakt med slutkunden anbefaler den miljø- og allergivenlige malingvariant Care 5/425 og malertypen 407 med lavest mulige miljøbelastning. Samtidig vil man fokusere på at bruge afdækningsmåtter af 100% genbrugsfibre ved maleropgaver og derved yderligere sænke virksomhedens CO2-belastning.

Hvis byggebranchen skal omstille sig, så er der nogle, der er nødt til at rykke på den grønne dagsorden. Og det gør vi gerne i Lobe Malerfirma. Det betyder, at vi har taget initiativet til at få vores leverandør Beck & Jørgensen med i et samarbejde om at gøre malerfaget mere cirkulært,” siger Patrik Lobe.

Han uddyber:

Vi håber, at andre leverandører og samarbejdspartnere omkring os vil følge vores eksempel og hoppe med på den grønne bølge. Det vil i sidste ende mindske vores aftryk på miljøet og gøre det muligt for os at løse opgaver for vores kunder endnu bedre.

Som nævnt er det ikke kun malingen, der gennemgår en grøn omstilling hos Lobe Malerfirma. De næste par år vil Lobe også begynde omstillingen til en flåde af arbejdsbiler med BlueHDi samt en udfasning af deres gamle arbejdstøj til fordel for tøj lavet af økologisk bomuld, der båder sænker CO2-belastningen og også fremmer bedre arbejdsforhold i tekstilindustrien.

Læs mere om Lobe Malerfirma og deres grønne arbejde her

Image
For at komme i betragtning til at deltage i et forløb skal du indsende en ansøgning.
Ansøg
Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.