Dansk produceret grøn emballagefabrik

5. jul 2022

Trykkeriet Friheden har kastet sig ud i et bæredygtigt eventyr, hvor de vil transformere virksomheden fra et traditionelt trykkeri til en miljøvenlig dansk emballagefabrik, som også tilbyder trykkeriydelser. Igennem forløbet i Grøn Cirkulær Omstilling har virksomheden fået investeringstilskud til indkøb af nyt grønt maskineri og rådgivning fra Thybo & Co, der har hjulpet med at gøre projektet en til en grøn succes.

En grøn frontløber i branchen

I 1991 startede Oluf Immersen trykkeriet sammen med hans kone og han bliver beskrevet som en opfinder type, der altid har interesseret sig for, hvordan produktion og arbejdsforhold kan forbedres i en branche, som har været kendt for at bruge mange kemikalier og usunde produktionsmetoder.

I slutningen af 1990’erne gik Oluf, som en af de første, over til at trykke ”waterless printing”, som betød at man sparede produktionen for en masse kemi og forurening. GCO-projektet, som bl.a. er hjulpet på vej af konsulentfirmaet Thybo og Co. har været et naturligt skridt i virksomhedens udvikling, hvor den bæredygtige tilgang altid har være en del af deres DNA.

”Meget af det takeaway emballage, der bruges i Danmark, er produceret i Kina og Polen. Vi vil producere sunde og fødevaregodkendte emballager i Danmark under ordnede forhold” – Oluf Immersen

Miljøvenlig take away emballage

Trykkeri Friheden ser det som deres samfundsmæssige opgave at erstatte plast og alufolie til take away emballage med miljøvenlige og bionedbrydelig kartin. I praksis betyder det, at din durumrulle i fremtiden bliver pakket ind i easy-eating karton i stedet for alufolie og papir.

”Vi vil investere i en maskinpark, som gør os i stand til at producere funktionelle, fødevaregodkendte og miljøvenlige take-away emballager i Danmark til det danske marked. Der er store miljømæssige gevinster ved at flytte produktionen til Dk og holde hele produktionen inhouse. Vi vil fremadrettet søge at upcycle og recycle restprodukter/affald, så de i højere grad bruges som værdifuldt råmateriale, der erstatter andet
materiale.”- Oluf Immersen

Et råd til dig, der vil i gang med den grønne omstilling

Hvis du tror på dine ideer og planer/visioner helt dybt ind i hjertet så go for it! Ellers lad være, det er en lang sej kamp, som der skal kæmpes og vindes.
 

Næste skridt for Trykkeriet Friheden

Der kommer flere grønne tiltag de næste år herfra. En af vores grønne ideer holder vi lige for os selv lidt endnu, men det drejer sig om grøn cirkulær in house produkter.

Du kan læse mere om Trykkeriet Friheden her: https://trykker.dk/

Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.