“Hvorfor insistere på en tilgang, hvor planeten går til?”

3. dec 2020

Tom Rossau har med sit stilsikre og stærke design DNA samt gode kendskab til materialer i en årrække designet lamper til hele Danmark. Tom Rossau har ambitioner om at bringe sin virksomhed ind i mere en bæredygtig fremtid, og har derfor søgt ind i det ambitiøse nationale projekt Grøn Cirkulær Omstilling. “Hvorfor insistere på en tilgang, hvor planeten går til?” fremhæver Tom Rossau.

I et tæt samarbejde med konsulentbureauet In futurum, Erhvervshus Hovedstaden og Dansk Design Center skal Tom Rossau og hans medarbejdere arbejde med cirkulære processer og -strategier med henblik på at skabe en grøn og cirkulær forretning, der fremtidssikrer virksomheden, og sikrer et grønt, brugerdrevet fokus. Forløbet maler sig ind i virksomhedens nuværende identitet, som værende en lille og adræt, low-tech design- og produktionsvirksomhed.

“SMV’er skal gentænke deres måde at producere på, for vi er simpelthen ved at løbe tør for materialer. Så en ting er, at det er den vej, vi bevæger os, men virksomhederne bliver også stillet både nationale og internationale krav fra EU om at gentænke den måde, de producerer på,” forklarer Julie Hjort, programleder for bæredygtighed hos Dansk Design Center.

Lad dig inspirere af Tom Rossaus rejse og deltag i et forløb. Grøn Cirkulær Omstilling er i fuld gang og rekrutterer løbende virksomheder til at modtage gratis rådgivning op til en værdi á 90.000 kr. til at skabe nye cirkulære og grønne løsninger og forretningsstrategier. 

Grøn Cirkulær Omstilling er et 3 årigt projekt med løbende ansøgningsfrist og varer til udgangen af 2022. Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Matilde Holm, 5099 0085 / mho@ddc.dk.

Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.