Legetøjsproducent Dantoy vil beholde den gule førertrøje i bæredygtig produktion

1. jul 2022

Igennem forløbet Grøn Cirkulær Omstilling har legetøjsproducenten Dantoy fået udarbejdet en 2030 grøn cirkulær forretningsmodel i samarbejde med INDKOM A/S og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark, for at mindske virksomhedens ressourceforbrug og klimaaftryk.

”Vi vil være verdens førende bæredygtige legetøjsproducent. Vi har arbejdet målrettet på at kombinere vores høje produktkvalitet med en førende miljøbevidsthed inden for vores kategori. Vi arbejder med verdensmålene men det skærpede fokus på bæredygtighed har også fået vores konkurrenter til at tage bæredygtighed på agendaen og vores forspring skrumper derfor ind.”Marck Højbjerg Matthiasen, CEO, Dantoy

Dantoy er en af nordens største producent af legetøj og har i over 50 år leveret danskproduceret, holdbart kvalitetslegetøj til institutioner, lokale forhandlere, private og eksporterer 60 % udenfor Skandinavien. I 2010 fik Dantoy som de første i verden licens til svanemærket, som udover at stille skarpe krav omkring produkternes kvalitet, sikkerhed og levetid også vurderer miljøbelastningen, lige fra produkterne bliver ”født”, som råmateriale, til det ”dør”, som affald der ofte bliver genanvendt.

” Vi skal hurtigt finde nye veje til supplement og erstatning for fossilt baserede plastprodukter, støtte op om recirkulationstiltag på alle vores kernemarkeder og i højere grad kan indgå i genbrugscirkler” Marck Højbjerg Matthiasen, CEO, Dantoy

Der er en tydelig ambition og målsætning fra Dantoy’s side om at beholde den gule førertrøje, hvad angår ansvarlig og bæredygtig produktion og begrænse enhver skadevirkning på miljøet til et minimum. Derfor har Dantoy igennem GCO fået en udredning af virksomhedens samlede CO2-belastning og en plan for, hvordan de opnår en dokumenteret 70% reduktion i forhold til 2015 i 2023.

I 2023, 2 år efter Dantoy’s forløb i grøn cirkulær omstilling forventer virksomheden, at deres nye forretningsmodel vil skabe et reduceret CO2-udslip på 996 tons CO2, genanvende 70% af deres pap og bølgepap og spare 179 tons materialer.

”Et godt råd til andre, der gerne vil i gang med en grøn cirkulær omstilling: Arbejd langsigtet og struktureret med omstillingen. Det er en lang sej rejse, som kræver kompromiser. Vores næste skridt er fortsat arbejdet med at udskifte vores materialer til BIO og genbrugsbaseret samt lære børn omkring genbrug via leg og indsamling.” – Marck Højbjerg Matthiasen, CEO, Dantoy

https://dantoy.dk/

Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.