Træemballagens rejse mod cirkularitet

28. aug 2020

Europaller bliver brugt i mange sammenhænge, men de færreste tænker nok over, hvad der egentligt sker med en palle, når dagligvarerne er blevet fragtet til supermarkedet eller byggepladsen har fået deres materialer leveret og europallerne kasseres. 

Men, i den lille by Horne tæt på Varde, gemmer sig en ambitiøs virksomhed der ønsker at revolutionere markedet for træemballager og brugte paller. Virksomheden hedder Partner Pack Træemballage

Partner Pack Træemballage har længe ønsket at optimere deres ressourcer gennem en cirkulær omstilling af deres produktion og deres produkter. Og de vil starte med pallerne. De har en ambition om, at få systematiseret genanvendelsen og dermed forlænge levetiden, på de brugte paller – med positivt outcome på både CO2 regnskabet såvel som på det økonomiske regnskab.

Gennem forløbet Grøn Cirkulær Omstilling har Partner Pack Træemballage nu fået muligheden for at realiserer deres visioner. I samarbejde med Dansk Design Center og designrådgivere fra Lendager Group gennemgår de et 10 ugers skræddersyet innovationsforløb med designmetoder som omdrejningspunktet. De er fokus på at identificere deres cirkulære potentialer, ideudvikle, dataindsamle, afholde workshops og konceptudvikle for at udarbejde en ny, konkret og implementerbar cirkulær forretningsmodel.

Partner Pack Træemballage, samt de øvrige partnere, er kørt i stilling og glæder sig meget til at komme i gang!

Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.