Skarø Is vil udvikle verdens bedste bæredygtige gourmet is. Visionen er klar, men Martin Jørgensen, ejer af Skarø Is, manglede dog lidt hjælp til at udarbejde den plan, der skal få virksomheden tættere på at nå i mål med deres store grønne ambitioner. I forløbet Cirkulær Grøn Omstilling fik virksomheden kyndig rådgivning, og er nu i gang med at realisere planerne.
Biosynergy A/S, kendt som Skarø Is, er en familieejet virksomhed grundlagt af Martin Jørgensen i 2002 og beliggende på Skarø i det sydfynske øhav. Martin Jørgensen er lidt af en fødevare-nørd, han er medvirkende i flere forskningsprojekter, og det er også deraf Is forretningen er opstået. Skarø Is sælger gourmet is som funktionelle fødevarer. Funktionelle i den forstand at isens kvaliteter skaber merværdi.
”Det er ikke kun smagsoplevelsen der skal være i top, visionen er at udvikle verdens bedste bæredygtige gourmet IS. Derfor har vi fokus på sundhed, funktionalitet, kvalitet, økologi og innovation, men selvfølgelig også smagsoplevelsen – for den skal være i top.” det fortæller Martin Jørgensen, Ejer af Skarø Is, han fortsætter: ”Vi laver fx proteinrig is som ernæring til patienter, veganske is og is med et lavere fedt og sukker indhold. Samtidigt er den klassiske flødeis med det hele, selvfølgelig stadig er en del af sortimentet.”
Tre nye grønne spor
I forvejen var bæredygtighed en vigtig ingrediens i Skarø Is’ DNA, men når ambitionerne er store, kan det være givende at få nogle eksperter indover, som kan vejlede. Skarø Is har gennem forløbet identificeret tre nye spor til deres grønne rejse. De har fået kyndig rådgivning af Danmarks erhvervshuse og rådgivervirksomheden Four Squares, som har hjulpet dem med deres nye forretningsmodel.
De tre nye spor skal sikre en bedre og mere energieffektiv produktion, udvidelse af produktsortiment til at inkludere plantebaserede og proteinrige alternativer og sikre Skarø Is en certificering, som gør dem kampdygtige på nye markeder. Sammen med rådgiverne, fik de lagt en implementer bar plan.
Ny isproduktion kører allerede derudaf
Der er allerede fuld gang i implementeringen. I et indslag fra TV2Fyn fortæller Martin Jørgensen om alle fordelene ved deres nye produktionsanlæg, som bl.a. skal mindske Co2 med 50%, sikre højere kvalitet og større produktion.
”Vi har haft en tværfaglig gruppe til at hjælpe os. Det har både været energispecialister til fødevareproduktion og håndværkere som skulle implementere tingene. Det tværfaglige samarbejde er grunden til, at det vi har gennemført, er endt så godt, som vi helt bestemt mener det er.” fortæller Martin Jørgensen, Ejer af Skarø Is.