Godstedlund: Det første Green Key certificerede overnatningssted på Lolland Falster

Hos Godstedlund er det ikke nok med svanemærket sæbe. De vil gå forrest og vise det er muligt at drive en forretning, der baserer sig på en grundlæggende omtanke for miljøet. Derfor har de brugt forløbet Grøn Cirkulær Omstilling til at arbejde på at blive Green Key certificeret.

Godstedlund er et overnatningssted og restaurant, hvor flere gæster også holder fester, møder eller konferencer. Godstedlund har et stort fokus på deres miljøaftryk og samarbejder bl.a. med lokale producenter for at få lokale råvarer til deres eksklusive madoplevelser, som gæsterne kan nyde i de smukke omgivelser.

En organisatorisk ændring

I forløbet Grøn Cirkulær Omstilling har Godstedlund haft sparret med rådgivervirksomheden Delendorff Advisory og Danmarks erhvervshuse, hvor de har undersøgt deres grønne forretningsmuligheder. Green Key certificeringen har fokus på en organisatorisk ændring, så arbejdet med miljø bliver tænkt ind i alle led i virksomheden. Godstedlund er ikke nervøse for, at det er den rigtige vej at gå for dem.

”Der er stigende efterspørgsel på bæredygtighed, og det mærker vi på vores overnattende gæster. Derfor så vi det også som en god forretningsmulighed at engagere os i bæredygtighed og grøn omstilling.” fortæller Esbern Juhl, Godstedlund.

Green Key er et engagement og løfte til at fortsætte arbejdet med grøn og cirkulær omstilling

En Green Key certificering er hotel- og restaurationsbranchens grønne og cirkulære certificering. Der er høje krav og virksomheden forpligtiger sig til at fortsætte sit arbejde med grøn omstilling.

”Certificeringen bliver således gæsternes garanti for, at de vælger en overnatningsmulighed, hvor bæredygtighed og cirkulær økonomi er tænkt ind i alle aspekter af forretningen.” fortæller Esbern Juhl, Godstedlund.

Særligt vil Godstedlund i den kommende tid arbejde målrettet med at blive CO2-neutrale – dette gennem overgang til grøn el og smart optimeret affaldssortering. Med fuld implementering af grøn el og affaldssorteringssystem forventer de en stor klimabesparelse. De er i fuld gang med deres grønne rejse, og vil fortsætte med at gå forrest.

Det er udfordringer på vejen – men det kan lade sig gøre!

”Virksomheder der vil arbejde med grøn omstilling, skal være opmærksomme på, at der kan være mange forhindringer i den grønne omstilling. Specielt giver affaldssortering en stor udfordring, og de som man tænker er en medspiller, bliver somme tider en modspiller, når man gerne vil gå forrest i en grøn omstilling.”  fortæller Esbern Juhl, Godstedlund. Han afslutter på en opløftende tone med ”Men det kan lade sig gøre!”.

www.godstedlund.dk

Image
For at komme i betragtning til at deltage i et forløb skal du indsende en ansøgning.
Ansøg
Grøn Cirkulær Omstilling er et nationalt projekt som bredt og på tværs af industrier udvikler og implementerer grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgningsfrister. Projektet er finansieret af EU og består af 17 partnere, heriblandt landets erhvervshuse.